Çocuklara Yönelik Eğitimlerimiz
Çocuklarımız için yaş gruplarına göre yapılandırılmış gelişim odaklı eğitim başlıklarını aşağıda bulabilir, ayrıca taleplerinizi bildirebilirsiniz.
Çocuklukta özgüvene dair sorunlar gözlendiğinde mutlaka bir uzmana danışılması tavsiye edilir, anne ve babalar çoğu zaman mütevazi olma ile bu durumu karıştırmakta, olumlu karşılamakta ve teşvik etmeye devam etmektedirler. İlerleyen yıllarda ise aynı anne ve baba bu sefer çocuklarını farklı kavramlarla bizzat kendileri etiketleyerek (kime çekti bu sümsük) sağlıklı bir yetişkin olacak çocuğun tüm hayatını son derece olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedirler.
Çocuğunuzun sosyal anlamda uyumsuz olduğunu düşünebilir ve/veya sanabilirsiniz. Bu düşünce genelde sosyal çevreden gelir ve sizde doğruymuş gibi bir etki yaratmaya başlar. Bunu anlamak ancak çocuğa dair gelişimsel özellikleri bilen, günümüz çerçevesinde değerlendiren bir profesyonelle mümkündür. Ayrıca bu tip şikayetleri olan çocuklarımızı ofis ortamına getirmeden gerekirse çocuğumuzu bizzat yaşadığı alanında ziyaret ederek değerlendiriyoruz.
Belirli bir yaşa gelmiş erkek çocuklarında sünnet edilme ciddi travma ve korkulara yol açmaktadır. Belirtileri herkes tarafından açıkça gözlenmekte çoğunlukla ne yapılacağı hususunda profesyoneller bile çaresiz kalabilmektedirler. Tırnağını bile keserken kıyamadığımız çocuğumuzu sünnet etmeye ikna etmek zor ve bir okadar da travmatiktir. Bu durumla sağlıklı bir şekilde başetmek için lütfen Mavi Taç'tan randevu alınız.
İnsan hayatında kronolojik olarak "doğum ve ilkokula başlama" dan sonra gelen en büyük travmatik savaş dönemidir ergenlik. Bu savaştan bireysel farklılıklarımız temelinde galip gelebilir, yenik düşebilir veya berabere kalabiliriz. Günümüzde değişen iklim, yiyecek ve içecekler, kullanılan ilaçlar, teknolojik gelişmeler ve birçok faktör ergenlik çağını giderek geriye çekmektedir. Bu değişim hem ebeveynlere hem çocuklara zor günler yaşatmakta ve mutlaka bir uzmandan destek alınmasını zorunlu hale getirmektedir.
Çocuğunuzu biraz gözlemleyerek ve öğretmenlerinden bilgi alarak çocuğunuzun baskın zeka çeşidini anlamanız mümkün olacaktır. Çocuğunuzun zekâ türünü anlayarak onun meslek seçimine ve verimli ders çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Gardner tarafından ortaya atılmıştır.
Çocuğunuz henüz çok yeni yalan söylemeye başladıysa çocuğunuzu psikolog psikolog, hastane hastane gezdirmeyin. Çocuklarda görülen bir çok olumsuz davranış gibi bu durumda biz yetişkinlerle doğrudan ilgili olup sadece anne ve babadan öykü alınarak çözülebilecek bir sorundur.
Tikler tamamlanmamış bir fiilin temsilcisi olabilirler. Çocuk bu tamamlanmamış fiili istenmeyen bir davranış olduğu için açıklayamaz. Fakat onu bilinçaltı dürtülerle dışlar. Ör: Kavgacı, saldırganlık ve kırıcılık göstermek isteyenlerin bu hareketi yapmadığı için devamlı olarak el ve kol hareketleri bunun temsilcisi olabilir.
Çocuklar; istekeri anında yerine gelsin beklentisine sahiptirler ve uzun uzun açıklamaları dinlemek pek de onlara göre değildir. Çünkü isteklerini sorgulayabilme ve erteleyebilme becerisi henüz gelişmemiştir. Konuşma becerisini kazanana kadar ağlamak; olağan bir iletişim biçimi olarak algılanır.