Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
Psikolog, pdr, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve aile danışmanları, psikiyatristler, hekim ve aile hekimleri başvurabilir. Detaylar için 0850 840 84 55
Doğrudan insanların hayatına dokunan meslek gruplarından olan psikologların uygulama becerilerinin en üst seviyede olması gerektiği gerçeğinden yola çıkarak kuruluşumuz psikologlarınca hazırlanan atölye faaliyetleri 6 oturum olarak yapılandırılmıştır. Atölye çalışmalarına psikoloji ve pdr öğrencileri ile mezunları katılabilmektedir.
Atölye çalışmaları uygulamalı bir meslek ve disiplin olan sosyal hizmet mesleği yöntem ve teknikleriyle katılımcıların; bilgi, beceri ve yeteneklerini artırıp katılımcılara farkındalık kazandırırken öncelikle katılımcının kendine yönelerek kendi sorun çözme becerilerini artırmayı hedeflemektedir. "Kendi sorunlarını çözemeyen uzman/danışman/terapist/eğitmen/sağlıkçı başkalarının sorunlarını çözemez” ilkesinden yola çıkan Mavi Taç Sosyal Hizmet Uygulama Atölyesi artık üniversiteler tarafından sertifikalandırılmaktadır. Atölye bu kapsamda öncelikle sosyal hizmet öğrenci ve mezunlarını hedeflerken diğer yandan benzer sorun alanlarında birey, grup ve toplumla güçlendirme çalışması yapan ve yapmak isteyen Psikoloji, Pdr, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Tıp, Hemşirelik, Ergoterapi, Diyetetik öğrenci ve mezunlarına da açıktır.
Kalabalıklar içinde yalnız hissedenler, yenilenmek ve kendine dönmek isteyenler, güçsüz olduğunu düşünen ve bireysel yabancılaşmaya maruz kalanlar, kararsızlık yaşayanlar, doğru tercihlerde buulunmadığını düşünenler, kayıpları olanlar, terkedilme ve aldatılmya öyküsü olanlar, aşk vb duygusal acılar çekenler, hayata dair zayıf hissedenler ve pişmanlıkları arasında kaybolup gidenler bu program yenilenmek, mevcut sorunlarınız ve daha sonra yaşanma ihtimali olan tüm sorunlarınızla nasıl baş edeceğinizi uygulamalı olarak fark ettirecek...
Program psikososyal grup çalışması yöntemi ile en fazla 15 kişilik gruplarla yürütülmektedir. Kurumumuz tüm eğitim programlarını farkında olmak temelinde kalıcı öğrenme ve beceriyi geliştirmek hedefiyle ısınma oyunları, buz kırıcılar, canlandırma, drama ve en güncel interaktif tekniklerle yürütmektedir.Bu programın sunum ve etkinlikleri kurucumuz OMÜ SBF Sosyal Hizmet Bölümü Öğr. Gör. Sosyal Hizmet Uzmanı Cesur CEYLAN tarafından yapılmaktadır.
Eğitimin amacı, psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımak ve çocukla yürütülen çalışmalarda teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır.
Birbirinden farklı alanlarda ve birbirinden farklı yaş gruplarına uygulanabilen çocuk testleri eğitimi programı toplam 16 farklı testi içermektedir. Eğitimin amacı sorun alanlarında kamu ve özel sektörde çalışan ilgili meslek profesyonellerinin yetkinliklerinin artırılarak daha donanımlı olmalarını sağlamaktır. Aşağıda test başlık ve içeriklerini bulabilirsiniz.
Oyun, sonucu düşünülmeden, eğlenmek amacıyla yapılan hareketler olarak tanımlanır.oyunun çocuk dünyasındaki önemi büyüktür.çocuk oyun yoluyla birikmiş enerjisini toplumsal açıdan kabul edilen bir yolla boşaltma olanağı bulur. Oyun terapisi eğitimi ile alanda çalışan meslek profesyonelleri ve ilgili ebevynlere yetkinlik kazandırmak amacı güdülmektedir.
Meb Talim ve Terbiye Kurulu Zeka Oyunları Müfredatına uygun
Üniversite Onaylı Süpervizyon Dâhil 40 Saatlik Eğitmen Sertifikası
Her branştan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğretmenleri, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı ve alana ilgi duyan tüm kişiler katılabilir.
Eğitim koçları öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilirler, gelişim sürecinde onlara destek olurlar, öğrencilerin yatkınlıklarını keşfetmesini sağlayabilirler, TEOG, LYS, YGS vb. sınavlarda özgüven, iç disiplin, motivasyon konularında öğrencilere yardımcı olarak başarı oranlarını artırmalarına yardımcı olabilirler...