Yetişkinlere Yönelik Eğitimlerimiz
Ebeveynler için yapılandırılmış farkındalık oluşturan eğitim başlıklarını aşağıda bulabilir detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Günümüzde gittikçe artan çocuk istismarı vakaları her anne ve babanın çocuğunda mahremiyet bilinci oluşturmasını zorunlu hale getirmiştir. Koruyucu önleyici olabilmek ancak "Bilinç" gelişimi ile mümkünken mevcut mahremiyet eğitimleri sadece sonuçlar üzerine odaklanarak başta çocuklar olmak üzere anne ve babaları paniğe sevketmektedir. Bu çerçevede talep eden okul, kreş, kurum, kuruluş, anne ve babalara "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Geliştirmenin Yollarını" öğretiyoruz. Kuruluşumuz hiç bir ücret talep etmeden "Gelişmiş Bir Toplum İçin Çocuklara Doğru Bir Adım Daha" sloganı çerçevesinde bu programı talep eden herkese sunmaya devam etmektedir.
Program "Sen Kimsin" sorusuyla başlamaktadır. Olmak istediğin kişi mi, olmanı istedikleri kişi mi, olduğunu sandığın kişi mi, hiç kimse mi ve dahası... "Kimim ben ve ne istiyorum" sorularına cevap bulduktan sonra "değer" kavramını irdeleyerek kişiye özel sonuçlar ortaya konulmaktadır.
Çoğunlukla "yalnızlık ve tek başınalık" kavramları karıştırılır. Öz güvenli ve kendi analizini doğru yapmış birey "yalnzılığı sevdiğinden" bahsederken bile aslında "tek başınalık" durumunu tanımlamaktadır. Tek başınalığı yaşam biçimi haline getirebilmiş bireyler etraflarında hayranlık uyandırırken zayıf tarafları ağır basan birey yalnız kalma korkusundan kurtulamamaktadır. Bu program size tek başınalığın gücünü farkettirecek tek sosyal terapi müdahalesidir.
Özellikle günümüzde zaman yönetimi herkes için sorun olmuş durumda. Herhangi bir iş veya meşguliyeti olmayanlar bile 24 saatin yetmediğinden, zamanın çok hızlı geçtiğinden, işlerini yetiştiremediğinden vb. birçok sorundan yakınmaktadır. Zamanın yetersiz gelmesi duygusu doğrudan stres kaynağına dönüşmekte ve asıl sorunun kaynağından uzaklaşmaktayız. Zaman yönetiminden kaynaklı stres gün yine 24 saat olmasına rağmen tam olarak içinden geçtiğimiz bilişim devrimi ile doğrudan ilgilidir. Benzer bir huzursuzluğunuz varsa mutlaka Mavi Taç'a gelmelisiniz.
Tükenmişlik belirtileri gösteren kişi öncelikle duygusal olarak tükendiğini hisseder. Kişinin mesleki ilgisi ve coşkusunda azalma ile enerji kaybı bu duruma örnektir. Duygusal olarak tükenen kişi için ikinci aşama duyarsızlaşma aşamasıdır. Duyarsızlaşma duygusal olarak tükenen bireyin insanlarla ilişkisini sınırlayarak azaltması izole olarak içeri çekilmesi, empati yeteneklerinin iyice azalarak karşısındaki insanları görmeyen, duygu ve düşüncelerini önemsemeyen, onlarla empati kuramayan bir yapının ortaya çıkmasını dolayısıyla diğerlerine karşı negatif ve ilgisiz bir tutumu içerir.
Kişinin, kendisine ve yeteneklerine karşı olumsuz tutum içinde olmasıdır. Özgüven eksikliği bazı psikolojik rahatsızlıkların nedeni olabiliyor. Bazı psikolojik rahatsızlıkların ise sonrasında ortaya çıkan bir durum olabiliyor. Özgüven eksiliği olan kişiler yapacakları ve yapamayacakları şeylere karşı olumsuz yaklaşım içindedirler.
Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.
Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır.
Aşağıdakilerden sadece 3'ünün 12 aylık bir süre içerisinde görüldüğü kişi bağımlıdır.
Mavi Taç ilkelerinden biri de "bilgi kimsenin tekelinde olamaz" dır. Bu çerçevede aile danışmanlığı kapsamında baş vuran çiftlerle yapılacak ön görüşme ve ölçeklerden sonra çiftin sorun kaynağının çoğunlukla psikolojik nedenlere bağlı olması tespit edilirse psikoterapi müdahalesi uygulanır. Başvuran ailenin temel sorununun sosyal çevre ve etkenlere bağlı olmasının anlaşılması üzerine sosyal terapi müdahale yöntemleri uygulanmaktadır.